Om

Det är jag som är Sjumilakliv. En helt vanlig kvinna, nyss passerat 30 årsstrecket, som bor i en småstad någonstans i Sverige. Jag skriver för att jag vill och behöver, och innehållet i bloggen rör sig oftast kring mig själv och mina tankar. Jag använder den i första hand som ventil när det gäller min depression och psykisk ohälsa i stort, eftersom det är svårt att prata med andra om sådant. Av den anledningen använder jag mig av ett alias – det är helt enkelt enklare att uttrycka sig öppet och ärligt om de frågorna om jag använder ett alias.

När jag var yngre fascinerades jag av människors tankar. Av mina egna och mina vänners. Otaliga är de gånger när jag frågat någon vad de tänkte på, och fick oftast något halvdant svar. Hos mig snurrade tankarna konstant, från att jag slog upp ögonen på morgonen till att jag slöt dem igen på kvällen. Oftast strukturerade jag mina tankar genom att skriva dagbok, och mitt behov av skrivande har följt mig upp genom åren. Numera resulterar mina tankar och funderingar oftast i bloggposter.

En stor del av bloggen handlar som sagt om den depression jag lidit av de senaste 15 åren. Den är av det kroniska, återkommande, pendlande slaget, och jag skriver ofta om hur jag mår. Om ensamhet, vänskap och hur en depression påverkar en människas liv. Jag har även skrivit om mina mediciner – eller livräddare, som jag kallar dem.

Leave a comment